Своя първи много дълго чакан медал в леката атлетика спечели осмокласничката от ОСУ "Дръстър" - Силистра Джансу Моарем. Бронзовото отличие блесна на гърдите й след оспорвана борба за третото място на 3-километровата дистанция при момичетата на провелия се в Поморие Национален шампионат по спортно ходене за всички възрасти. Джансу повярва в собствените си сили, след като през цялото време се движеше в челната тройка. Пресичайки финалната линия, тя постигна и лично време от 18 минути и 40 секунди. На почетната стълбичка призьорките получиха своите медали лично от кмета на морския град Иван Алексиев.

Въпреки безоблачното небе и приветливото слънце, времето съвсем не помагаше на четиримата лекоатлети, които, освен че са възпитаници на спортното училище, се състезаваха и от името на ЛСК "Олимп-97" - Силистра. Силният студен вятър пронизваше спортистите, но желанието да се изявят и физическата им активност след една две обиколки в крайна сметка ги стоплиха. Най-малката от четворката - седмокласничката Моника Атанасова, която участва за първа година в дисциплината на Джансу, се класира 17-а от 22 участнички.

Много трудна задача имаха Никола Добрев, Х клас, и стипендиантката на фондация "Преслав Стоянов" Ангелина Николова, ХІ клас. Те се състезаваха на тежката 10-километрова дистанция съответно при юноши, младша и девойки, старша възраст. Никола, като по-опитен, се амбицира и успя да се класира девети с лично постижение от 1:05:39. За разлика от него Ангелина бе дебютантка на тази дистанция и на старта първоначалното й желание бе да издържи и да успее да финишира. Тя не само го направи, но и с лично постижение от 1:14:12 се класира 13-а от 18 участнички.

Не може да не е доволна треньорката Лидия Костадинова, след като трима от четиримата й състезатели се представиха повече от успешно, подобрявайки собствените си постижения. Обнадежден е и треньорът Илия Недков, председател на спортния клуб, който също влага сили и енергия за изграждането на лекоатлетите като сериозни и перспективни спортисти.