На 25.03.2016 г. по покана на Икономически университет - Варна, ръководният екип на ПГИ "Д-р Иван Богоров" - Варна и Клуб "Финанси" към ИУ проведоха национално състезание "Открий в ИУ-Варна…". 15 буровци достойно представиха гимназията и доказаха знания, креативност и увереност.

В деня на събитието на случаен принцип се формираха отбори от по 3 ученици, които успешно трябваше да преминат през няколко пункта. На всеки пункт те решаваха определена задача (мисия), за да преминат към следващия. С решаването получаваха и част от финалната мисия. Тя представляваше проблем, чието решение бе представено пред жури, съставено от преподаватели в ИУ-Варна и представители на бизнеса.

Оценяването се осъществи по точкова система по предварително зададени критерии.

Мартина Станимирова Димова -12 клас и Косара Иванова Ненова- 11 клас се класираха на второ място, оценка Отличен (5,75) и освобождаване от заплащане на семестриалната такса за първия учебен семестър.

Още 5 участници достигнаха оценка отличен 5.50 и правото с тази оценка да участват в класирането по избрана от тях специалност за учебната 2016/2017 година, това са :

1. Жанет Живкова Иванова

2. Джанет Елшан Ерол

3. Мария Ивелинова Георгиева

4. Михаела Росенова Милева

5. Нора Георгиева Христова

Пожелаваме на младите "буровци" - бъдещи студенти, да са все така креативни и уверени!