Голямото гейминг събитие и тази година е турнира "League of Legends" , която е най-играната игра в света в момента.

За трети път в нашата гимназия се провежда подобен турнир. Желаещите бяха много, имаше и недоволни,че не са могли да се включат в отборите. Самото състезание се проведе в два етапа: предварително се състезаваха отбори по 5 човека от 9, 10, 11 и 12 класове. Победител е отбора на 11.б клас.

На 9.03.2016 година, час преди обявеното начало, зала 205 на "механото" беше препълнена. Повече от 80 участници, ентусиасти и зрители събра ежегодното състезание по електронни спортове, провеждащо се в ПГМТ "Владимир Комаров", град Силистра. То е посветено на Празника на гимназията - 16.03.

На 10.03. 2016 година стартира финалният двубой. Явно и двата отбора бяха обсъждали стратегията си, защото състезателите играеха с много хъс и желание за победа. Ние, зрителите, се насладихме на една великолепна игра . Геймърите на 11.б клас успяха първи да разрушат противниковата база и заслужено станаха шампиони в турнира.

Ръководството на ПГМТ "Владимир Комаров" подкрепя усилията на учениците на Механото за популяризиране на електронните спортове и разрастването на геймърската общност в нашия град.