На 24.01.2015г. в гр. Ямбол се проведоха две Национални математически състезания - Зимни математически състезания за ученици от 8 до 12 клас и "Роман Хайнацки" за ученици от 4 до 7 клас. Домакин на състезанието беше МГ "Атанас Радев", гр.Ямбол. Тази година участие взеха и ученици от Сърбия.

И в двете състезания учениците решаваха по 4 задачи, като описваха решенията подробно. Регламентът на състезанията изисква подробно описание на решенията на четири задачи за всяка възрастова група.

Учениците Петър Пламенов Скорчелиев, 12а клас и Габриел Юлиянов Костадинов, 10а клас, се представиха отлично и завоюваха достойното 6-то място, всеки за своята възрастова група.

За петокласниците от ПМГ "Св.Климент Охридски" Виктория Венкова Чолакова и Иван Светлинов Еленов състезанието "Роман Хайнацки" беше първо участие на национално ниво. Тяхното представяне е добро, но не успяха да заемат предни позиции.

Поздравления за участието и класирането на всички ученици в Зимните математически състезания и в "Роман Хайнацки" , с пожелания за по-високи резултати и бъдещи успехи.