В периода 23.11.2014 г. - 05.12.2014 г. Никол Радева от Балет "ЛИДЕНС" при НЧ "Доростол-1870" с ръководител Лидия Маркарян посети гр.Киев. Там участва в поредната Стипендиантска програма на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СПОРТНИ ТАНЦОВИ ДИСЦИПЛИНИ - "ИСКУСТВО БЕЗ ГРАНИЦ" Киев-2014 и две седмици талантливата балеринка се обучава на класически и съвременни танцови техники.

Ментор на Програмата от партньорска страна в Киев е Максим Антоничев - балетен педагог, преподавател в КДАИ и КГХУ. Силистренката присъства на уроци по класически балет, дуетен танц, характерни танци, модерни танци, народни сценични танци, танцови и театрални практики в Киевска детска академия по изкуствата /КДАИ/, Киевско държавно хореографско училище /КГХУ/, Киевска общинска украинска академия за танци "Серж Лифар"/КМУАТ/, Школа за танци "Тотем" и Национален заслужен академичен ансамбъл за танци на Украйна "Павло Вирский".

По време на престоя си в Киев Никол Радева участва в Международния телевизионен конкурс " Ритмы Будущего", който се проведе на 29/30.11.2014 г. Двата танца, които изпълни възпитаничката на Лидия Маркарян -"Модерни времена" в стил шоу-денс и "Американо" в стил джаз бяха посрещнати с бурни аплодисменти от журито и публиката. За отличната си игра, изпълнена с много усмивки и настроение, балеринката получи второ място за всеки един от танците си.

Българската група посети Балетните спектакли "Спящата красавица", "Лешникотрошачката" и "Дамата с камелиите" в Киевската Държавна Опера и Балет, успя да се качи на сцената преди вдигането на завесата и да надникне зад кулисите и в гримьорните.

За приятното преживяване и невероятни мигове в столицата Киев допринесе прекрасната организация от страна на БФСТД и най-вече на ръководителят на групата Яница Шопова - Официален представител на "ЕРА - Балет" гр.Пловдив.

Отправяме специални благодарности на балетния педагог Максим Антоничев за професионализма и отдадеността му към работата с децата и уроците, които им дава за балета.