Приятелите на математиката от ОУ "Иван Вазов", гр. Силистра и тази година се включиха в станалия вече традиционен Международен турнир "Математика без граници".

Есенният кръг на турнира приключи. В него взеха участие 8 753 ученици от 1 до 12 клас от 16 държави /България, Азербайджан, Афганистан, Бразилия, Индия, Казахстан, Либия, Мексико, Молдова, Румъния, Русия, САЩ, Туркменистан, Турция, Узбекистан, Швейцария/. Известни са първите резултати - известни са първите медалисти и отличените със сертификат за отлично представяне.

Нашите математици отново се представиха блестящо. От 48 участници 10 са отличени със златни, сребърни и бронзови медали. В златната есен златни медали заблестяха на гърдите на Николай Йорданов Георгиев, ученик от III"б" клас и Божидар Данчев Димитров от IV"в" клас. Със сребърни медали бяха отличени третокласниците Стилиян Ангелов Петров и Петър Ивайлов Пецов от III"б" и Мартин Миленов Чернев от III"а" клас, четвъртокласниците Магдалена Даниелова Денева от IV"а", Михаил Михайлов Илиев от IV"б", Серкан Сурай Кемалов от IV"в" клас. Бронзови медали получиха Емилиян Друмев Друмев от IV"а" клас и Светлана Димитрова Йовчева от VII"в клас.

За тези, които не са успели да участват в есенния кръг, както и за тези, които са неудовлетворени - успех на следващия кръг в края на януари 2015 г.

Пожелаваме на медалистите да затвърдят завоюваните позиции по пътя към Големия финал през юни 2015 г.

Честито на победителите!