За 6-та поредна година ученици от ПМГ "Св.Кл.Охридски" участваха в състезанието "Йон Барбу-Дан Барбилиян" в гр. Кълъраш, което тази година се проведе на 25 октомври.

Това доста мащабно събитие се състои от няколко математически състезания, един литературен и един технологичен конкурс. А от 4 години се провежда и специалното математическо състезание "Кълъраш-Силистра", в което ученици от ПМГ се състезават с ученици от три училища на Кълъраш, като всеки отбор е предстaвен от 8 ученици от 9-ти до 12-ти клас.

За поредна година нашите ученици бяха отлично подготвени от техните преподаватели и след предварително проведен контрол сред тях, беше направен много прецизен подбор на бъдещите участници. Това са:

1. Петър Пламенов Скорчелиев - 12 клас, със златен медaл и максимален брой точки

2. Мария Ивайлова Тодорова - 12 клас

3. Яница Миткова Христова - 11 клас

4. Габриел Юлиянов Костадинов - 10 клас, със сребърен медал

5. Росина Илиева Георгиева - 10 клас, с бронзов медал

6. Ирина Георгиева Куртева - 9 клас, със златен медал

7. Валентин Руменов Ялъмов - 9 клас

Така за пореден път се затвърдиха връзките между училищата в Кълъраш и ПМГ "Св.Кл.Охридски", които връзки ще продължат и в бъдеще. С нетърпение очакваме нашите румънски приятели да се включат и тази година в математическото състезание "Вергил Крумов" - посветено на патронния празник на гимназията. То ще се проведен на 22 ноември.

Браво на състезателите и техните преподаватели!