Повече от 400 ученици от над 200 професионални гимназии от цялата страна взеха участие в шестото издание на Панорамата на професионалното образование, което се проведе на 24-26 април в гр.Пловдив.

Бъдещите специалисти показаха своите знания и умения в 12 състезания от различни направления: "Мога и зная как" - за приложна електроника; "Млади таланти в модата"; "Най-добър млад хлебар-сладкар"; "Най-добър млад барман"; "Най-добър млад керамик"; "Най-добър млад сервитьор"; "Озеленяване и цветарство"; "Стилни мебели и дърворезба"; "Най-добра бизнес идея"; "Най-добър млад фризьор и гримьор"; "Най-добър млад готвач" и "Най-добър млад строител".

Панорамата е организирана от Министерството на образованието и науката, с цел демонстрация на уменията, постигнати в професионалното образование. Инициативата цели да подпомогне професионалното ориентиране на младежите и да даде старт на тяхната кариера.

Професионална земеделска гимназия "Добруджа" - гр.Силистра взе участие в направление "Озеленяване и цветарство" с отбор от трима състезатели: Радослава Руменова-12 клас, Айсун Асан - 11 клас и Мариян Станков - 10 клас. Тази година участниците трябваше да изработят бижу (гривна и бутониера), кошница и два букета (микс и арт-букет) на тема "Абитуриентски бал". Отборът ни се класира на ІІІ-то отборно място, което е голямо постижение. Наградите връчи зам.-министъра на образованието и науката Атанаска Тенева. Състезателите ни се завърнаха в гр.Силистра с купа и медали.