На 13.02. 2014г. в Библиотечно-информационния център на ОУ "Иван Вазов" се състоя истински празник на знаещите. Той беше посветен на любознателните ученици от училището ни, които взеха участие в три състезания, проведени въпреки дългата принудителна ваканция в началото на февруари. Участници в тържеството бяха ученици, родители, учители, директорът господин Александър Кононов, помощник-директорът госпожа Кудинка Цветкова, госпожа Йорданка Дечева, библиотекар, и водещите на школата по математика госпожа Нуца Маринова и госпожа Ани Маринова.

За втори път математиците се надпреварваха в международното състезание "Математика без граници" - ЗИМА 2014. Сред 4308 участници от България, Афганистан, Казахстан, Азербайджан и Русия от 2 до 11 клас нашите ученици спечелиха 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Директорът г-н Александър Кононов връчи златните медали на най-добрите: Божидар Данчев Димитров от 3 в клас и Михаил Михайлов Илиев от 3 б клас. Сребърните медалисти Магдалена Даниелова Денева от 3 а клас и Дамян Мирославов Петров от 3 г клас получиха своите отличия от госпожа Нуца Маринова, ръководител на школата по математика. Носителите на бронзови медали Георги Деянов Йорданов от 3 г клас, Николай Йорданов Георгиев от 2 б клас, Робърт Яворов Райчев от 2 б клас бяха поздравени от госпожа Ани Георгиева, която обучава третокласниците от школата по математика.

Всички участници получиха сертификат за участие с пожелания за отлично представяне в следващите кръгове на състезанието и много медали.

Малките математици премериха сили с ученици от цялата страна и в традиционното Национално състезание, организирано то СБНУ "Аз и числата". В това състезание взеха участие 86 ученици от 1 до 4 клас от нашето училище. Госпожа Цветкова, помощник-директор, връчи грамотите на най-добрите, класирани с максимален брой точки: Християна Венциславова Василева от 3 а клас, Дамян Мирославов Петров от 3 г клас, Божидар Данчев Димитров от 3 в клас, Серкан Сурай Кемалов от 3 в клас, Симона Пламенова Добрева от 1 б клас, Алекс Георгиев Стоянов от 1 б клас, Александра Звездемирова от 1 б клас, Мартин Миленов Чернев от 2 б клас, Петър Ивайлов Пецов от 2 б клас.

Третото състезание е организирано по инициативата на Министерството на образованието и науката за учебната 2013/1014година "Асоциация за европейско образование и култура", свързана с модернизирането на българското образование. Във връзка с тази инициатива се провеждат поредица от състезания "Таралеж", всяко от които обхваща определена област от учебното съдържание в началното училище.

Състезанието "Таралеж Природа" изправи децата пред предизвикателството да покажат своите знания за природата, изучавани в часовете по Човекът и природата. Госпожа Йорданка Дечева, библиотекар, награди участниците, получили най-много точки в състезанието: Божидар Данчев Димитров от 3 в клас, Серкан Сурай Кемалов от 3 в клас, Магдалена Даниелова Денева от 3 а клас, Камен Здравков Колев от 3 а клас, Ива Токушева от 4 в и Даниел Тодоров от 4 б клас.

Поздрав за участници и гости бе испанският танц в изпълнение на училищната Балетна формация с ръководител г-жа М.Христова и прекрасната песен със съпровод на китара, изпята от Гергана Филипова от ІІІ "а" клас.

Нека пожелаем на младите математици много нови успехи!