Професионалната гимназия по строителство "Пеню Пенев" в Силистра се класира за националното състезание "Млад строител", съобщи директорът на гимназията инж. Георги Аврамов.

На 22 и 23 март в гр. Шумен се проведе Регионалният кръг с домакинството на местната Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия. В състезанието се включиха отбори от 7-те строителни гимназии в градовете Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. Те се състезаваха в 4 дисциплини: "Зидарии", "Облицовки", "Сухо строителство" и "Мазилки и бояджийски работи".

Надпреварата за знания и умения премина в два тура - теоретичен тест и практическо изпълнение.

Силистренската гимназия по строителство се изяви в три от дисциплините с първенците от училищния кръг, през февруари.

Престижното второ място в състезанието "Задарии с газобетонни блокчета" заеха Дженгис Касим и Ахмед Ахмедов от 12 "б" клас. Втори се класира и отборът по "Сухо строителство" с участието на Виктор Василев и Бурхан Вежди също от 12 "б". В дисциплината "Облицовки" Тодор Велинов от 12 "а" кл. стана четвърти. Преподавателите им - по теоретично обучение инж. Латинка Димитрова и по практика Доню Димитров - оцениха като много добро представянето на своите възпитаници.

В комплексното класиране Силистренската професионална гимназия по строителство отново е в лидерската тройка и на минимална разлика от отборите на Шумен и Варна. Постижението дава право на училището отново да участва в Националното състезание "Млад строител". То ще се проведе от 18 до 20 април в гр. Пловдив в рамките на Панорамата на професионалното образование.